Μια αρχή για όλους
Χαιρετισμός του ΣυνηγόρουΒιογραφικά ΣημειώματαΣυνήγορος του Καταναλωτή
Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή | Βοηθός Συνηγόρου του Καταναλωτή
Ειδικοί Επιστήμονες | Βοηθοί Ειδικοί ΕπιστήμονεςΛΕΥΤΕΡΗΣ Γ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Από το 2014 είναι επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή»

Είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω με μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και εξειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Ποινικό Δίκαιο.

Διετέλεσε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Προήδρευε του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. και συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών καθώς και ως εξεταστής στις εξετάσεις των ασκούμενων Δικηγόρων για την άδεια ασκήσεως της Δικηγορίας.

Εξελέγει βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2004 και του 2007 και παράλληλα διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Δ. από τον Φεβρουάριο του 2006 ως το 2010. Μετείχε στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κοινωνικών Υποθέσεων, μελέτης και αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών καθώς και σε Επιτροπές εσωτερικών θεμάτων της Βουλής.

Γεννήθηκε το 1956 και κατάγεται από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου.

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα.

ΑΘΗΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Είναι διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα του Αστικού Δικαίου. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, ολοκλήρωσε με «Άριστα» τη διδακτορική της διατριβή, με θέμα «Η συνυπευθυνότητα του ζημιωθέντος στο Αστικό Δίκαιο», στο πλαίσιο της οποίας ασχολήθηκε με το ζήτημα της συνυπευθυνότητας του καταναλωτή.

Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα του Αστικού Δικαίου, τις οποίες ολοκλήρωσε επίσης με «Άριστα» στη Νομική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., είχε τη δυνατότητα να εντρυφήσει στην προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις. Ειδική Συνεργάτιδα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως νομικής σύμβουλου (ειδικής συνεργάτιδας) στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για εννέα έτη απέκτησε εμπειρία σε θέματα διοικητικής λειτουργίας, ενώ συμμετείχε σε περισσότερες από 20 νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Επίσης απασχολήθηκε για 4 έτη ως ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών σε πρόγραμμα με αντικείμενο επιμέρους πτυχές του Ευρωπαϊκού Αστικού Δικαίου και ιδίως με τη συγκριτική επισκόπηση του δικαίου του καταναλωτή στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις. Προϊόν της έρευνάς της υπήρξε νομική αρθρογραφία και ιδίως η εκτενής μελέτη της για την «Οδηγία 1999/44/ΕΚ σχετικά με την πώληση καταναλωτικών αγαθών».

Συμμετείχε, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως εκπρόσωπος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την «Ενοποίηση του Αστικού Δικαίου και τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Αστικού Κώδικα», με έδρα το Humboldt Universitaet του Βερολίνου. Η συμβολή της δημοσιεύθηκε σε συλλογικό τόμο με τίτλο «Common Principles of European Private Law».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Π. ΜΠΩΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970.

Σπουδές

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (Albertus Magnus Universität zu Köln) το 1994.

Το 2001 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης (Johann Wolfgang Goethe Universität Frankfurt a.Μ.), με θέμα: «Ενοχική αποτίμηση της έννοιας του εράνου. Η προβληματική της προστασίας του καταναλωτή σε δωρεές προς κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Ξένες γλώσσες : Γερμανικά, Αγγλικά.

Σταδιοδρομία

Τον Απρίλιο του 2005 διορίστηκε ως Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή. Από το Νοέμβριο του 1998 εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στον Κύκλο Κοινωνικής Προστασίας του Συνηγόρου του Πολίτη, αναλαμβάνοντας υποθέσεις που αφορούσαν θέματα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και προστασίας ευπαθών ομάδων.

Άσκησε δικηγορία στην Αθήνα με ειδίκευση στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο. Υπήρξε Βοηθός Καθηγητή στο Ινστιτούτο του Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Εργάστηκε στην Βουλή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου ασχολήθηκε με την επεξεργασία σχεδίων νόμων που αφορούσαν την εναρμόνιση κοινοτικών οδηγιών για την προστασία του καταναλωτή στο γερμανικό Δίκαιο.

Δημοσιεύσεις

Έχει δημοσιεύσει άρθρα στα ελληνικά και γερμανικά καθώς και το βιβλίο: Schuldrechtlliche Beurteilung des Spendenwesens. Zuwendungen an gemeinnützige und karitative Hilfsorganisationen – Kundenschutzproblematik. Πρόκειται για τη διδακτορική της διατριβή, η οποία δημοσιεύτηκε σε εκδοτικό οίκο της Γερμανίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΑ

 Θεοχαροπούλου Γεωργία, Πτυχίο Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993), Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο των Συναλλαγών και στο Οικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ (1994), Διδακτορικό Νομικής από το Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ (2002).

 Παπαδημητρίου Θεοδώρα, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου από το Πανεπιστήμιο του Essex (1999).

 Αθανασίου Ελένη, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο των Εμπορικών Εταιρειών και στο Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Pantheon Sorbonne-Paris I (2004).

 Παπαγεωργίου Ελένη, Πτυχίο Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1998), Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Kent (2003).

 Ρούμπου Θεοδώρα, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (2001), Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών από το Πανεπιστήμιο του Essex (2003).

 Αλεξίου Όλγα, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), Μεταπτυχιακό με θέμα «Φύλο και Καταναλωτισμός στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 Αρχοντάκη Μαρία, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1991), Μεταπτυχιακό στο Κοινοτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Aix - Marseille III (1994).

 Μαντζουράνης Ανδρέας, Πτυχίο Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (1999), Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Manchester (2001).

 Μιστριώτη Φωτεινή, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1995). Έχει συγγράψει μελέτη με τίτλο «Οι Ποινικές Διατάξεις για την Πνευματική Ιδιοκτησία (ν. 2121/93): Επιστημολογικά & Δογματικά Προβλήματα»


ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 Μακρυδάκης Νεκτάριος, Πτυχίο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997), Μεταπτυχιακό Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999).

 Λουφόπουλος Στυλιανός, Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών (2000), Μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική Διαχείριση και στον Έλεγχο από το Πανεπιστήμιο του Aston (2002).

 Ραυτόπουλος Διονύσιος, Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς (2000), Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Essex (2003).


ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 Παπαγιάννης Βησσαρίων, Πτυχίο Πληροφορικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), Μεταπτυχιακό (MSc) στη Μηχανική των Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Manchester-UMIST (1995).

 Ξυθάλης Χρήστος, Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών (2001), Μεταπτυχιακό στα Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών (2005).


ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Σταμούλας Αριστοτέλης, Πτυχίο Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (1994), Μεταπτυχιακό στην Πολιτική και Κοινωνική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury (1997), Μάστερ Φιλοσοφίας στη Διακυβέρνηση με ειδικότητα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο του Essex (2000), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και τις Ευρωπαϊκές Εργασιακές Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Keele (2005).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


ΒΟΗΘΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΑ

 Χατζηγεωργίου Μαρία, Πτυχίο Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (1992), Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Προστασία των Καταναλωτών στη Δικτυακή Τραπεζική και στην εξ αποστάσεως Εμπορία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 Κοζυράκη Ευαγγελία, Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών (1993).

 Χατζηγιαννάκη Δήμητρα, Πτυχίο Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (1995).


ΒΟΗΘΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 Ασημάκος Ανδρέας, Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από τα Πανεπιστήμια Framinghan και Reading (1996).


ΒΟΗΘΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 Παππά Ελένη, Πτυχίο Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς (2002), Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Southampton.


© ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2007