Αποχαιρετισμός στη Μελίνα μας

Μελίνα Αρχοντάκη

Με απέραντη θλίψη και ανείπωτη οδύνη, η Αρχή και όλο το προσωπικό αποχαιρετούν τη Μαρία-Μελίνα Αρχοντάκη, που τόσο πρόωρα και πάνω στην  ακμή της δημιουργικότητάς της έφυγε από τη ζωή.

Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, μία πολυαγαπημένη συνάδελφος, μία εξαίρετη επιστήμονας, μία υποδειγματική υπάλληλος.

Είμαστε όλοι βαθιά συντετριμμένοι με την απώλειά της. Θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ! Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η Μελίνα γεννήθηκε στις 12-9-1968. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και, κατόπιν, στο Πανεπιστήμιο AIX-MARSEILLE της Γαλλίας, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Κοινοτικό Δίκαιο.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, εγγράφηκε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, έκανε πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, εν συνεχεία, άνοιξε δικό της δικηγορικό γραφείο στα Χανιά, ενώ εργάστηκε και ως δικηγόρος σε γραφεία της Αθήνας, αλλά και ως νομική σύμβουλος σε εταιρείες.

Ευρυμαθής και πολύγλωσση (μιλούσε Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά), με ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική, τα ταξίδια και τον αθλητισμό (λάτρευε το αγώνισμα του μαραθωνίου και λάμβανε τακτικά μέρος σε πολλές διοργανώσεις), ήταν από τους πιο γλυκομίλητους, πρόσχαρους, χαμογελαστούς και αγαπητούς επιστήμονες της Αρχής.

Με τις γνώσεις και την εμπειρία της, ήταν εξαιρετική και αποτελεσματική στα καθήκοντά της. Πάντα πρόθυμη να παράσχει γνώσεις και βοήθεια σε όποιον τη ζητούσε.

Πολύτιμο στέλεχος και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, το οποίο στήριξε σε δύσκολες στιγμές με την εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά των υπηρεσιών της.

Ταλαιπωρημένη από τη βαριά ασθένειά της, όμως δεν έχασε το κουράγιο, την ελπίδα και τη θέληση για ζωή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αξιοπρεπής, χαμογελαστή και αισιόδοξη, όπως όταν την είχαμε δίπλα μας στο γραφείο και της μιλούσαμε.

Αντίο, Μελίνα!

Συνεχίστε με τα παρακάτω

Πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για υποβολή προσφοράς για την προμήθεια γραφικής ύλης και μικροεξοπλισμού για τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» για το έτος 2024.

Λευτέρης Ζαγορίτης στο Mononews: Απαιτείται στελεχιακή ενίσχυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για να μην απαξιωθεί το κύρος του

Ανάρτηση συγκεντρωτικών, ονομαστικών πινάκων κατάταξης ανά προκηρυχθείσα θέση και κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, έπειτα από τη μοριοδότηση των ομάδων κριτηρίων α’ και β’ των αιτήσεων που έχουν υ

Το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή”, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία εξέτασης και μοριοδότησης των αιτήσεων υποψηφιότητας

Προκηρύσσουμε προς πλήρωση τις θέσεις ευθύνης που προβλέπονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή, σύμφωνα με τις οικείες οργανικές διατάξεις, ως εξής:

Επιπέδου Διεύθυνσης:

  • Προϊστάμενος Διεύθυνσης Γραμματείας

Επιπέδου Τμήματος: